New Clear Media

Din guide til medier, markedsføring og søgemaskineoptimering

Forandringsledelse skal skabe tillid

Ledelse (Foto: hr-industries.dk)

Ledelse (Foto: hr-industries.dk)

Det kan være en stor og vanskelig opgave at lave god ledelse, når det drejer sig om en virksomhed, som hele tiden er i bevægelse. Det er blevet mere og mere almindeligt, og derfor er der en disciplin, som hedder forandringsledelse. I øjeblikket er de fleste ledere under et større pres end tidligere, fordi de skal klare mere på mindre tid eller med færre ressourcer. Det kræver tillid fra medarbejderne. Og det kan være svært at skabe. Derfor kan det være en god idé at tage en yderligere uddannelse – sideløbende med dit job, som giver dig de nødvendige kompetencer til at føre din virksomhed sikkert ind i fremtiden.

Følg tre gode grundprincipper

Vejen til tillid behøver ikke at være besværlig, hvis du ved, hvad du skal gøre. Den lette forklaring er, at der findes tre grundprincipper, som du kan overveje at følge:

  1. Involvering: Det er vigtigt for dine medarbejdere, at de kan mærke, at de er en del af processen, hvis der sker forandringer. Involvér dem.
  2. Forklaring: Der er ingen, som kan lide, at beslutninger bliver truffet hen over hovedet på dem. Nogle gange er det nødvendigt. Men specielt, hvis det er en upopulær beslutning, er det vigtigt, at du tager dig tid til at forklare processerne bag beslutningen.
  3. Udtryk dine forventninger: Dine medarbejdere kan meget bedre arbejde, hvis du har fortalt, hvad der forventes af dem. Det skaber en tryghed for dem, og det gør det langt sikrere, at alle laver deres arbejde optimalt.

Det er som sagt den meget enkle opstilling af god forandringsledelse. Det er et meget spændende og udfordrende emne, og derfor kan du med fordel kaste dig ud i at videreuddanne dig inden for emnet.

Læs mere om en videreuddannelse i forandringsledelse her

Share

Leave a Reply