New Clear Media

Din guide til medier, markedsføring og søgemaskineoptimering

Styrk virksomheden med en grundig strategisk analyse

Virksomhedsudvikling (foto: hansentoft.dk)

Virksomhedsudvikling (foto: hansentoft.dk)

Der er stor forskel på virksomheder, både i forhold til produkter og størrelse. Én ting har alle virksomheder dog tilfælles, nemlig at de har en strategi, som de driver deres virksomhed ud fra. En strategi kan dog både være bevidst og ubevidst fra virksomhedens side. Hos nogle virksomheder er denne strategi meget tydelig og de er meget bevidste omkring den linje som de følger. Hos andre virksomheder er strategien derimod blot en effekt af de valg de træffer, og hvis man spørger virksomheden selv, mener de måske ikke selv, at de følger en bestemt strategi. I sidstnævnte tilfælde vil der ofte være behov for en strategisk analyse, da der på en eller anden måde vil være et miss match mellem den strategi som de følger, og den strategi som vil være den bedste for virksomheden.

En strategisk analyse kan afklare problemet

Ved at analysere de valg som virksomheden træffer kan strategien blive tydelig for virksomheden. Og her skal man så holde den brugte strategi op mod de mål, som virksomheden egentlig har. Derfor er det vigtigt, at virksomheden selv gør sig nogle tanker om, hvilken type virksomhed de ønsker at være, om de vil vokse eller bare fastholde markedspositionen, og om hvad man ønsker at signalere over for ens kunder. Herefter vil der kunne blive udarbejdet en ny og effektiv strategi til virksomheden.

Få hjælp til at lave en strategisk analyse

Det er vigtigt, at man får kvalificerede folk til at lave den strategiske analyse, og ofte er det en god ide, at man får en udefrakommende person til det. En udefrakommende konsulent vil have en anden indgangsvinkel til en strategisk virksomhed, end en indefra kommende person ville. Der vil således ofte blive påpeget nogle ting, som virksomhedens egne medarbejdere ikke selv har tænkt over.

Læs mere om hvordan en strategisk analyse kan hjælpe her.

 

Se også:

Projektledelse – Deltag i udviklingen ved at udvikle dig selv

Ledelse og uddannelse er vejen til en fungerende ledergruppe

Share

Leave a Reply