New Clear Media

Din guide til medier, markedsføring og søgemaskineoptimering

Søgemaskineoptimering – en vigtig del af online markedsføring

Søgemaskineoptimering (Foto: google.dk)

Søgemaskineoptimering (Foto: google.dk)

I vore dage er der utroligt mange muligheder for en virksomhed for at markedsføre sig selv, sine produkter og sine ydelser. Udviklingen af massemedier, og især den øgede brug af dem i skaren af forbrugere, gør, at alle virksomhedsledere bør være opmærksomme på, hvordan de kan udnytte disse muligheder i forbindelse med markedsføring. For eksempel er internet markedsføring i dag et helt område for sig selv, hvor søgemaskineoptimering ofte vil være nr. 1 på listen.

Kort og godt om søgemaskineoptimering

Søgemaskineoptimering går slet og ret ud på at optimere på en hjemmesides placering i søgemaskiners søgeindeks, primært Google’s, da det er den klart mest benyttede. Når man som interbruger laver en søgning på Google, bliver forskellige hjemmesider listet op i rækkefølge ud fra de søgeord man har indtastet. Som oftest er det en af de øverste sider, man klikker sig ind på, fordi det er de mest relevante. Det er dette man gerne vil forsøge at ændre på med søgemaskineoptimering.

Tidligere har det været sådan, at søgemaskineoptimering var forbundet med snyd, eller i hvertfald forskellige former for tricks, for at man hurtigt kunne flytte sig op i søgeindekset på nogle ønskede søgeord. Dette har Google dog forsøgt at modarbejde med forskellige opdateringer af deres søgemaskine, og derfor kræver søgemaskineoptimering i dag meget mere end blot at være fiks på fingrene.

Hjælp til søgemaskineoptimering gennem et webbureau

Der er mange ting, der skal optimeres på, for at der er blevet udført vellykket søgemaskineoptimering. Først og fremmest skal den givne hjemmeside være præsentabel, og arrangeres på en brugervenlig måde. Desuden skal al tekst på siden gennemgås, så hjemmesiden har mulighed for blive rangeret højere. Derefter skal man opbygge en omfangsrig linkprofil for siden. Alt dette kan man få hjælp til gennem et webbureau, der har fingeren på pulsen i forhold til de seneste opdateringer fra Google, og stor forstand på søgemaskineoptimering.

Læs mere hos Mindmill

Share