New Clear Media

Din guide til medier, markedsføring og søgemaskineoptimering

Mangler du gennemslagskraft som leder. Tag et lederkursus

Et lederkursus er nok en god ide (foto se-institute.dk)

Et lederkursus er nok en god ide (foto se-institute.dk)

Mange ledere prøver på et tidspunkt at stå overfor en række svære beslutninger og opgaver. Samtidig forventer medarbejderne klar besked og en fast rettesnor, som de kan bruge, hvis for eksempel forholdene for deres arbejdssituation ændrer sig pludseligt.

Lederne i danske virksomheder har mange opgaver. De skal indgå i en del af arbejdet med rekrutteringen af nye medarbejdere. De skal varetage daglig ledelse og sparing med medarbejderne om alt, der vedrører virksomheden. De skal sørger for afskedigelse og fornyelse af medarbejderstyrken. De skal stå til regnskab overfor den øverste ledelse i forhold til deres afdelings ansvarsområde og dennes resultater.

Listen over opgaver for en leder er meget lang, og det er ikke unaturligt eller usandsynligt, at ledelsesrollen på et tidspunkt vil blive udfordret af situationer, som både kan være eksternt eller internt relateret.

Med et lederkursus er du godt hjulpet på vej

En god måde at sikre, at du som leder får de rigtige kompetencer og sørger for at vedligeholde dine færdigheder overfor udfordringer, er ved tage et lederkursus. Dette kan være et længere forløb, som varer over flere måneder og som er inddelt i flere moduler. Andre kurser er intensive kurser, som foregår over flere dage i streg.

Emnerne på ledelseskurserne kan være meget forskellige alt efter lederens opgaver.

En salgsleder kan måske have gavn af at træne sin motivationsledelse overfor salgspersonalet. Dette kunne hjælpe medarbejderne til at performe bedre og levere bedre resultater, ved at sikre at lederen kommer med den rigtige sparring.

Et andet emne, som generelt er vedkommende for en leder, er rekruttering af nye medarbejdere. Her er der mange muligheder for at træne lederen i at finde frem til den bedste kandidat og samtidig sikre at begge parter bliver enige om at indgå et samarbejde.

Dette gælder både, når lederen skal læse ansøgningen igennem, invitere til samtale, holde fokus på formålet med samtalen og skabe den bedste relation til den kommende medarbejder.

Se mere om lederkursus hos SE-Institute.dk

Share