New Clear Media

Din guide til medier, markedsføring og søgemaskineoptimering

Hvad er negativ SEO

SEO (Foto: seforum.net)

SEO (Foto: seforum.net)

Flere og flere virksomheder får øjnene op for det store potentiale Internettet rummer i forhold til forretning. Ved at være tilstede på Internettet kan man komme i takt med potentielle hurtigere og nemmere end nogensinde før. De vigtigste kanaler er søgemaskinerne, hvor man rammer brugerne præcist når behovet er der, og de søger efter løsninger. Søgemaskineoptimering, eller SEO, er kunsten at optimere sit website, for at opnå højere placeringer i indekset og dermed mere relevante trafik og kontakt til flere potentielle kunder.

Efterhånden som SEO er kommet på dagsordenen i mange virksomheder er konkurrencen også steget markant. Det er lukrativt at ligge nr. 1 og der bliver kæmpet hårdt for pladserne! Desværre har nogle virksomheder taget beskidte kneb i brug, hvilket er set mange gange før, når det drejer sig om penge. De udfører simpelthen negativ eller ond SEO med formålet om, at konkurrenterne skal straffes af Google og dermed miste vigtige placeringer.

Hold øje med dit website

Der er flere måder at udføre negativ SEO på, og én af dem er et udføre et massivt spam angreb med dårlige links. Der findes en lang række udenlandske virksomheder, som kan udføre dette, endda relativt billigt. Hvis Google opdager en masse spam links til et website, vil de højest sandsynligt straffe websitet, men det er ikke sikkert. Faktisk kan man også til tider se det modsatte ske, altså at de mange nye links rent faktisk booster placeringerne på websitet.

En anden kendt taktik er at kopiere alt indholdet på websitet og publicere det over alt på nettet. Med denne taktik ønsker man at Google betragter indholdet på det givne website som dublicate content. Har man et ”gammelt” website med en god autoritet, vil Google højest sandsynligt stadig betragte dette website som kilden, men har man et forholdsvist nyt website, kan dette godt blive et problem.

Under alle omstændigheder er løsningen at holde et godt øje med sit website. Køre regelmæssige analyser på indgående links og indhold. Der findes en masse gode værktøjer til dette på nettet.

Er du interesseret i at lære mere eller få hjælp hvis skaden allerede er sket, så findes der flere virksomheder med speciale i SEO.

Share

Leave a Reply