New Clear Media

Din guide til medier, markedsføring og søgemaskineoptimering

God virksomhedskultur skaber positive resultater.

Organisationsudvikling er et centralt begreb (foto hansentoft.dk)

Organisationsudvikling er et centralt begreb (foto hansentoft.dk)

Mange har en forkert ide om, hvad virksomhedskultur er for en størrelse. Her er det specielt lederne, der misforstår begrebet, hvilket i sidste ende kan betyde, at de overser nogle faresignaler i virksomheden. Hvis man ikke er bevidst omkring hvilken kultur virksomheden har, vil den nemlig ikke kunne blive ændret. Selvom et problem ligger i virksomhedskulturen, er der ofte mange virksomheder, der forsøger at løse problemet på anden vis, hvilket skyldes at de ikke er klar over, hvor problemet egentlig er opstået.

Forstå virksomhedskulturen

Når man snakker om virksomhedens kultur, mener man nemlig ikke de ting virksomheden ønsker at være og ønsker at opnå, som eksempelvis den pågældende strategi. Derimod snakker man om de underlæggende rutiner, kutymer og ritualer, der findes i virksomheden. Det er altså mere de stiltiende aftaler og sædvaner, som udgør virksomhedens kultur. Eksempelvis kan en virksomhed have en positiv kultur, hvor man altid står klar til at hjælpe hinanden. Men det kan også være lige omvendt, hvis eksempelvis at virksomheden aflønner sine medarbejdere, ud fra hvor meget de får solgt. Her kan der hurtigt opstå en meget konkurrencepræget stemning i virksomheden, der kan gøre, at folk ikke hjælper hinanden ret meget.

Vær med til at ændre virksomhedskulturen

Det er dog muligt, at ændre på virksomhedens kultur, men det er vigtigt at være opmærksom på, at det ikke er noget man gør over natten. Fordi det således er de underlæggende og utalte aftaler i virksomheden, er det noget der ligger dybere, end eksempelvis virksomhedens strategi. Her kan det således være en god ide, at man får hjælp af en ekspert i virksomhedskultur, så man kan få ændret den virksomhedskultur man på nuværende tidspunkt har. Vælger man at stå på egne ben med det, er der større risiko for, at forandringen ikke lykkedes.

Hør mere om hvad en god virksomhedskultur er, hos hansentoft.dk.

 

Få flere ideer:

Iværksætter kom i gang med din markedsføring

Med på noderne med en efteruddannelse

Share

Leave a Reply