New Clear Media

Din guide til medier, markedsføring og søgemaskineoptimering

Dygtig organisationskultur skaber fælles forståelsesramme

Organisationskultur (Foto: smallbusinessadvice.org.au)

Organisationskultur (Foto: smallbusinessadvice.org.au)

Organisationskultur har noget at sige omkring de daglige resultater, som en virksomhed skal forsøge at fremskaffe. Kultur handler om, hvordan noget forholder sig til sig selv og sine daglige sysler. Det er med andre ord et vigtigt begreb, og af den grund er det også vigtigt at have styr på en virksomheds organisationskultur. En dygtig organisationskultur vil være i stand til at kunne tilpasse sig og agere fleksibelt, skarpt og intelligent på en og samme tid. En effektiv organisationskultur er ikke altid til at spotte, så det kan til tider være nødvendigt med noget hjælp udefra. Faglig og professionel rådgivning kan være med til at sætte en masse specifikke problematikker og forestillinger på dagsordenen. Det kan være, at disse problematikker kan være med til at åbne op for ny muligheder for organisationen i dens evige og hyppige udvikling.

Fremmer ideer

Skal man gerne nå resultater som et hold, handler det om at kunne spille sammen som et hold. Et hold er først et rigtigt hold, når de mødes og finder ud af at kunne spille sammen med en respekt for individualiteter og fællesskab. En sund organisationskultur er i stand til at kunne tilpasse sig nye udfordringer og nye problematikker. Det er ikke altid, at det er til at se, hvad der er los, men en sund organisationskultur gør reaktionstiden hurtigere og mere effektiv. Det bliver med andre ord en større mulighed at kunne skabe resultater på sigt.

Det gavnlige

Organisationskultur er rammerne for de daglige resultater. Organisationskultur er meget mere, end man lige går og tror, og af den grund er det også vigtigt, at man gør sit bedste for at bevare en sund og gavnlig organisationskultur, der virker fremmende for effektivt og sikkert arbejde. En sund organisationskultur sætter standarder, metoder og vigtige holdninger bag det daglige arbejde, giver det en mening og en dybde.

Du kan finde mere om organisationskultur her

Share